Farverigt festmåltid

icon_KOK_120X120_trans0%Nemt, hurtigt og lækkert


Ditte Ingemann har udviklet dette festmåltid med asiatisk inspiration. Det er både nemt, hurtigt og ikke mindst lækkert. Marineret kylling med jordnøddesauce, sprød salat med ingefærdressing og ris med gurkemeje, kardemomme og limeblade. Til 4 personer:

Sprød salat med ingefærdressing
2 gulerødder
1 agurk
1/2 broccoli
4 forårsløg
1/2 mango
1 bdt koriander
1 rød chili
3 spsk saltede peanuts

Dressing:
10 g ingefær, revet
1-2 spsk fiskesauce
saft fra 1 lime
1 tsk kokospalmesukker (eller brun farin)
2 spsk sesamolie

Skær alle grøntsagerne og mango ud i tynde strimler og tern, og kom det i en stor skål. Hak koriander og rød chili groft og vend det rundt med de øvrige ingredienser. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Vend dressingen godt rundt i salaten og top med finthakkede peanuts.

Kylling med jordnøddesauce
500 g kylllingfilet i strimler
2 – 3 spsk tamari (eller soja)
2 spsk olie
2 fed hvidløg, finthakket

Sauce:
1 rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
2 tsk kokosolie
4 spsk peanutbutter
ca. 1 dl vand
1-2 spsk tamari (eller soja)
saft fra 1 lime
1 tsk kokospalmesukker

Kom kyllingestrimlerne i en skål og vend det sammen med tamari, olie og hvidløg – lad kødet marinere min. 45 minutter og gerne til dagen efter. Steg kyllingen på en varm pande indtil det er gennemstegt. Kom strimlerne på et fad og drys med sesamfrø.

Svits løg og hvidløg i kokosolie i en lille gryde – tilsæt peanutbutter og vand, og rør det hele godt sammen. Lad saucen komme op at koge og tilsæt tamari, lime og sukker – vil du have en spicy sauce, så smag til med chili. Er saucen for tyk, så tilsæt mere vand. Når saucen er smagt til og har en passende konsistens hældes den i en skål og serveres med den stegte kylling, salat og evt. ris.