Handel skaber udvikling

icon_marked_120X120_trans0%Mere end mad til eget køkken


I mange lande i Asien og Afrika ser en del af befolkningen på, mens andre nyder godt af den økonomiske udvikling. De små bønder producerer ofte kun lige nok til eget forbrug, og det afkobler dem fra den positive udvikling i samfundet omkring dem.

De små bønder skal professionalisere deres produktion, så de kan producere flere fødevarer af en mere ensartet kvalitet. Det giver dem mulighed for at blive en del af økonomien i stedet for at stå udenfor og kigge ind.

Resultatet er mad på bordet og økonomisk overskud til blandt andet at investere i produktionen og børnenes skolegang.

Mød Hannah Mwangi: Nye kartofler giver mad på bordet

Hannah kartofler2x1_top_2

Bedre pris til bønder, der står sammen

Små bønder skal ikke bare producere til eget forbrug. Det er vigtigt, at de også har mulighed for at sælge nogle af deres fødevarer og få penge til tøj, medicin, børnenes skolegang og ikke mindst yderligere investering i deres landbrug.

For at sikre de bedste muligheder for at få afsat produkterne til den bedste pris er det ofte en fordel, at de små bønder står sammen. Ved at kunne sælge større partier af ensartede produkter er det ofte muligt at nå ud til større og mere pengestærke købere.

Fakta_handel_final

Adgang til pengestærke købere

I projektet Kilimo Biashara arbejder CARE Danmark netop med en række små landmænd om at ensrette og udvikle deres produktion, så de sammen kan handle med mere pengestærke købere og på større markeder. Det sikrer dem en meget bedre pris for deres produkter.

I sidste ende betyder denne handel, at de små landmænd bliver en mere integreret del af økonomien og får del i den positive udvikling.

Der kommer nu mad på bordet hver eneste dag hjemme hos disse småbønder. De har tilmed fået penge på lommen, så der også er råd til børnenes skolegang, medicin og andre daglige udgifter.

Læs mere om projektet Kilimo Biashara

Andre metoder til at sikre retten til mad
icon_KLIMA_T_120X120_trans0% icon_JORD_T_120X120_trans0% icon_PLATE_T_120X120_trans0%