Opskrifter til dig

Få opskrifter med inspiration fra Afrika

5 kendte kokke er rejst til Østafrika, Laos og Nepal for at samle inspiration til nye opskrifter.

Notice: Undefined offset: 1 in /home/caredk/public_html/wp-content/plugins/seo-pressor/classes/filters.class.php on line 118

Notice: Undefined offset: 0 in /home/caredk/public_html/wp-content/plugins/seo-pressor/classes/filters.class.php on line 119

Notice: Undefined offset: 1 in /home/caredk/public_html/wp-content/plugins/seo-pressor/classes/filters.class.php on line 118

Notice: Undefined offset: 0 in /home/caredk/public_html/wp-content/plugins/seo-pressor/classes/filters.class.php on line 119

icon_KOK_120X120_trans0%
Henrik Yde, Gorm Wisweh, Thomas Herman og Ditte Ingemann har rejst rundt i Tanzania. I de kommende måneder udvikler de en række opskrifter med inspiration fra det østafrikanske køkken.

Igen i foråret og sommeren 2017 rejste Timm Vladimir til Laos og Ditte Ingemann til Nepal, og de vil over de næste måneder levere endnu en god håndfuld opskrifter.

Opskrifterne bliver også brugt i WeCare-måltidskasser fra RetNemt.dk.


Lækker ramen suppe fra LaosOpskrifter til dig

Timm Vladimir har besøgt Laos med CARE Danmark, og han har samlet inspiration til en række lækre opskrifter. Blandt andet denne ramen suppe, der bringer smagen af Laos hjem i dit køkken.


Få styr på dit madspildOpskrifter til dig

Selina Juul fra Stop Spild Af Mad giver dig her en lækker opskrift på chili med elle ruden kød. Så kan du få brugt de grøntsager, der ligger nederst i dit køleskab.


Frisk grønt i lækker currycurry

Lækre, friske grøntsager er centralt i det østafrikanske køkken. Prøv Ditte Ingemanns version af en vegetarisk curry, der sender tankerne tilbage til rejsen rundt i Tanzania.


Burger med smag af Østafrikathomas_herman_burger_lam

Thomas Herman har samlet smagene fra turen til Tanzania i denne Kilimanjaro-burger med lam og chutney. Lav din burger med nye smage fra Tanzanias sol.


Prøv Gorm Wiswehs Tanzania-pizzaGorm Wisweh pizza

Gorm har udviklet en pizza med sød kartoffel chorizo og mango efter at have rejst rundt i Tanzania og smagt på de lokale råvarer. Prøv den hjemme i dit eget køkken.


Nordafrikansk kotelet med stegte bananerThomas-H

Korianderpesto, tabouleh og stegte bananer giver Thomas Hermans version af kotelet et dejligt frisk smag af Afrika. Prøv selv opskriften hjemme i dit køkken.


Samosa med krydret oksekød – og frisk urtesalatDitte Ingemanns Smosa med krydret oksekød

Ditte Ingemann har udviklet denne lækre opskrift efter sin tur til Tanzania. Prøv de sprøde “pakker” med spicy oksekød, der serveres med en frisk urtesalat.


Henrik Ydes Kylling tikka masala Tanzania styleOpskrifter til dig

Der er masser af indisk inspiration i det afrikanske køkken. Derfor har Henrik Yde valgt at lave en opskrift på Tikka Masala, som han har ladet sig inspirere af på turen til Tanzania.


Thomas Hermans Tandoori kylling1-1

Prøv Thomas Hermans tandoori kylling som “caesar-salat”. Den er inspireret af turen til Østafrika, hvor maden ofte er tager udgangspunkt i indiske krydderier. Det er ret nemt at gå til.


Tanzaniansk fiskesalathenrik Ydes Tanzaniansk Fiskesalat - Alle har ret til mad

Michelin-kok Henrik Yde har med inspiration fra sin rejse i Tanzania udviklet en lækker fiskesalat. Og bare rolig, selv om opskriften kommer fra en mesterkok, er den ganske nem at gå til.


Vegetarisk Tanzania-grydeHenrik Yde har udviklet opskriften Vegatarisk Tanzania-gryde med inspiration fra sin rejse med CARE Danmark i Østafrika.

Fire kendte kokke har rejst med Tanzania for at samle inspiration til opskrifter. Michelin-kok Henrik Yde giver dig her sit bud på en Vegatarisk Tanzania-gryde.


Dal Bhat direkte fra NepalDalbhat2x1

CARE Danmark har besøgt Devi Sharma i Nepal. hun er rigtig glad for den støtte, hun får gennem vores indsats, og hun deler derfor hjertens gerne sin opskrift med dig.


Tanzanisk MandaziPrøv at fylde den klassiske tanzaniske morgenmadsbolle mandazi med mango- og passionsfyld. Opskriften er udviklet af madskribent og -blogget Ditte Ingemann.

Mandazi er en klassisk morgenmadsbolle fra Tanzania, som her er piftet op til en frisk dessert. Opskriften er udviklet af Ditte Ingemann på turen til Tanzania med CARE Danmark og RetNemt.


Farverigt festmåltidditte_opskrift_paaske2x1

Ditte Ingemann giver her sit bud på et nemt og lækkert festmåltid. Marineret kylling med jordnøddesauce, sprød salat med ingefærdressing og ris med gurkemeje, kardemomme og limeblade.



peanutsuppeSpicy peanutsuppe med krudt

Peanutsuppe er en klassisk ret i Vestafrika. Ditte Ingemann giver dig her sin version af klassikeren. Bliv ikke skræmt af, at vi i det danske køkken sjældent bruger peanuts til andet end topping.


227613821-MADSTILL (5) (Large)Blomkålscurry a la Ditte Ingemann

Du får her opskriften på en blomkålscurry, der vil varme dig godt igennem på en kold vinterdag. Opskriften er lavet af madskribent og blogger Ditte Ingemann.


chapati-2x1Østafrikansk chapati

Chapati er en pandekage, der findes i mange varianter i hele verden. Denne opskrift stammer fra Østafrika, hvor chapatien både bliver spist som måltid i sig selv eller som tilbehør til andre retter.


Mød de 4 kokke
Læs mere om samarbejdet med RetNemt.dk

Metoder til at sikre retten til mad
icon_KLIMA_T_120X120_trans0% icon_JORD_T_120X120_trans0% handel_logo