CARE styrker sin klimaprofil - CARE

CARE styrker sin klimaprofil

Lagt på 9. april 2018 af ijust

John Nordbo vil blandt andet arbejde med klimaløsninger samt international klimapolitik.

Vidste du, at ekstremt vejr og klimaforandringer i 2016 sendte 23,5 millioner mennesker på flugt? Det er tre gange så mange, som samme år flygtede fra konflikter og vold.

Læs mere i CARE Danmarks rapport om klimaforandringer og migration.

Klimaforandringer har længe spillet en central rolle i CARE Danmarks arbejde. Og med en rekrutteringen af John Nordbo sender CARE Danmark et signal om, at man i fremtiden vil satse endnu stærkere på klimaet.

”Jeg er rigtig glad for, at John Nordbo har sagt ja til at blive en del af CAREs globale klimaindsats,” siger Rasmus Stuhr Jakobsen, generalsekretær i CARE Danmark og fortsætter:

“Verden over bliver millioner af fattige mennesker hvert år hårdt ramt af ekstremt vejr og tørke, klimaforandringerne skærper konflikter og driver mennesker på flugt. Vi ved, at der allerede i dag er lang flere mennesker, der flygter og flytter sig på baggrund af ekstreme klimaforandringer end der er på baggrund af krig, og det giver ingen mening at vente med at gøre noget, til folk sidder i gummibådene på vej til Europa. Derfor har vi i CARE Danmark valgt at opprioritere klimaarbejdet”.

Skarp profil i klimadebatten
John Nordbo kommer fra en stilling i WWF Verdensnaturfonden og har de sidste mange år været en at de skarpeste profiler i den danske klimadebat:

”Jeg glæder mig til at bruge min erfaring fra både dansk og international klimapolitik i en organisation, som globalt prioriterer klimaarbejdet. Der er masser af vigtige sager at kaste sig over. Danmark har i de senere år skåret ned på den internationale klimabistand. Det holder ikke,” siger John Nordbo.

John Nordbo kommer konkret til at arbejde med både klimaløsninger her og nu, så verdens fattige gennem hjælp til selvhjælp bliver i stand til at håndtere de voldsomme forandringer i klimaet, der allerede rammer dem i dag.

Samtidig kommer han til at markere CARE på de store internationale klimapolitiske spørgsmål. Ikke mindst hvordan verdens lande kan forstærke klimaindsatsen, så den globale temperaturstigning kan holdes under 2 grader og helst nede på 1,5 grader, som det blev aftalt i Parisaftalen i 2015. Det er afgørende for at undgå nogle af de skrækscenarier, der ellers venter os forude.

Følg John Nordbo på Twitter og få dagens klimatal.

PRESSEKONTAKT

 

Ida Maria Just
Pressekonsulent
Mobil: 53 72 72 43

ijust@care.dk