#StopKrigModKvinder - CARE

#StopKrigModKvinder

Lagt på 12. marts 2018 af Sutikamon Youi Højrup


Kvinder og piger bliver langt oftere end mænd udsat for overgreb, når krigen raser og naturkatastroferne rammer. 
 

 

For eksempel oplever mere end to ud af tre kvinder vold eller voldtægt under konflikter og katastrofer.

Pigerne er de første, der bliver taget ud af skolen, når familien mangler penge. Og kvinderne er de første, der må undvære mad i landsbyen, når sulten trænger sig på.

Selv i hverdagen har både kvinder og piger ofte langt mindre frihed og færre muligheder end mænd og drenge. Kvinder står for eksempel for mere end halvdelen af det fysiske arbejde i landbruget i Afrika, mens de kun tjener under 20 procent af pengene.

Jannat Ara bor i en flygtningelejr i Bangladesh sammen med sin baby på 10 måneder, Noor Safa. De er muslimer og kommer fra Myanmar, og de har kun hinanden. De er flygtet fra deres hjemland, hvor militæret siden august 2017 har angrebet den muslimske del af befolkningen.

Jannat Ara og hendes datter har kun hinanden

Jannat Ara og hendes etårige datter Noor Safa har kun hinanden. Sådan har det været lige siden den dag, militæret angreb deres hjem i Myanmar. Angrebet skete meget pludseligt, og Jannat Ara og hendes mand greb Noor Safa og løb for livet. Flugten var kaotisk, og Jannet Ara mistede sin mand af syne.

Det var sidste gang, hun så ham. I dag ved hun ikke, hvor han er – og om han overhovedet er i live. Det lykkedes Jannat Ara at få sig selv og sin datter i sikkerhed i Bangladesh, og i dag bor de i en flygtningelejr, hvor de har fået hjælp fra CARE.

Mange behøver hjælp

Krisen i Myanmar har tvunget næsten 700.000 mennesker på flugt, og mange kvinder og piger ankommer ligesom Jannat Ara og Noor Safa alene til flygtningelejrene.

Dit bidrag gør, at vi kan hjælpe kvinder og piger som Jannat Ara og Noor Safa. Vi hjælper dem med at få mad, vand og husly og med at bearbejde de mange forfærdelige oplevelser, så de kan skabe sig en ny hverdag, efter at de er blevet tvunget til at flygte fra hus og hjem.

Støt kvinder og piger som Jannat Ara og Noor Safa. SMS ”KVINDE” til 1414,
så hjælper du med 25 kroner.

 

 

Sådan kan du også støtte CARE Danmark

Mobile Pay til 21 22 30 30

Giro951-5151

Bank – Reg nr. 4183

kontonr. 951 51 51

CVR12 92 10 47

Køb din verdensmålsgave her

PRESSEKONTAKT

 

Ida Maria Just
Pressekonsulent
Mobil: 53 72 72 43

ijust@care.dk